Domain news

All the latest news in domain names.

Efter stor framgång med varumärkesinnehavare lanseras .APP idag

Den 29 mars öppnade .APP möjligheten för alla varumärkesinnehavare att förregistrera en .APP domän för matchande lydelse under en så kallad sunrise period innan topp domänen görs tillgänglig för allmänheten.

Sunrise perioden var mycket lyckad och när den stängde fanns redan över 3000 namn i zone filen vilket gör .APP sunrise till den största sunrise perioden i 2012 ngTLD rundan. Enligt ICANN records är medianen för sunrise registreringar i 2012 rundan 77 stycken.

I zone filen för .APP finns stora varumärken som über och instagram och många registreringar från mjukvaruföretag men även från många andra branscher så som t.ex. bank och retail. .APP har mottagits som en mycket användbar TLD med stort marknadsvärde.

.APP är en säkrare domän för appar. En .APP domän kan användas som landning sida för att dela pålitliga länkar och nedladdningsbart material, uppdateringar och ….

Med ett minnesvärt .APP domännamn är det enkelt för alla att hitta och lära sig mer om din app.

.APP utmärker sig I säkerhettänk genom att inkludera alla .APP-domäner i webbläsares ”HSTS-preload” list. Vad detta innebär är att webbläsare som drar nytta utav detta (Chrome, Opera, Firefox mm) kommer vägra upprätta en anslutning till en .APP site om inte det finns ett giltigt certifikat. Detta kommer hjälpa mot malware, illasinnade internetleverantörer samt mer säkerhet på öppna wifinät. .APP är den första TLD som tvingar användarna till att använda säkra protokoll.

Den senast veckan har registrering av .APP vart tillgängligt till ett premium pris och antalet domäner har redan dubblats. Zone filen innehåller nu redan 6000 domännamn.

Vi kommer att följa lanseringen av .APP med stort intresse.

« Go back