Domain news

All the latest news in domain names.

Vårens lanseringar och regeländringar i Georgien

Den 20 april 2018 lanseras en ny kinesisk gTLD, . 购物 (.xn--g2xx48c). den engelska översättningen för 购物är Shopping. Sunrise pågår fram tom 19 Juni. Registrering är under denna period endast öppen för varumärkesinnehavare. Allmän registrering öppnar 21 juni 2018. Under hela lanseringen tillämpas först till kvarn tilldelning. Domäner kan registreras i både ASCII och Pinyin.

Kort därefter den 24 april väntar ytterligare en lansering av ännu en ny gTLD, .icu. ICU skall uttalas ”i see you” och är tänkt att vara närvarande och levande och finnas som en ständig följeslagare 24/7. Registryt hjälper och uppmuntrar slutanvändare att marknadsföra sina företag/produkter/happenings på social media med hashtags #icu #iculive

Sunrise pågår från 24 april fram till 24 maj. Under denna fas tillåts varumärkesinnehavare att registrera matchande lydelse innan allmän registrering öppnar den 29 maj 2018.

Vi påminner även om .app där det endast kvarstår ett par veckor av sunrise. Med start 1 maj är registrering öppen för alla utan urvalskriterier. Fram tom 8 maj görs registrering mot en extra avgift. Denna period kallas EAP, early access period. Den 8 maj öppnar allmän registrering.

Ni kan läsa mer om .app här: https://www.domaininfo.com/content/page/google-launches-app-on-march-29/

Den 29 maj öppnar .餐厅, kinesiska för restaurang, för allmän registrering. För att registrera en .餐厅 krävs att du uppvisar viss relation med restaurang eller matbranschen.

.GE är landskoden för Georgien, som är en självständig stat i Kaukasusregionen i Eurasien. Den delar gränser med Ryssland, Turkiet, Armenien, Azerbajdzjan och har en kust längs Svarta havet. Georgien har en beräknad befolkning på cirka 4,5 miljoner människor och det officiella språket är georgiskt. Även om .GE är en ccTLD i Georgien, används den alternativt för GErmany och den amerikanska staten Georgia

.ge tar bort krav om lokal kontakt och därigenom gör toppdomänen mycket mer tillgänglig från och med den 15 april

 

« Go back